Ūdens pudele – kādu izvēlēties?

2 years, 10 months ago

Ieteikums Nr. 1. Zīmols
Iegādājieties firmas pudeles. Jā, izklausās nedaudz dīvaini, bet visam, kas saskaras ar ūdeni un pārtiku jābūt kvalitatīvam un pudele no nesaprotama zīmola var būt izgatavota no nekvalitatīviem un pat bīstamiem materiāliem. Tāpēc iegādājieties preces veikalos ar pārbaudītu reputāciju un pirms veicat pirkumu, atrodiet zīmola nosaukumu internetā un pārliecinieties, ka tāds vispār pastāv, tam ir mājaslapa un ir pieejama informācija par ražotāju.
Šāda neliela pārbaude jūs pasargās no nekvalitatīvu preču iegādes un aizsargās jūsu veselību.


Ieteikums Nr.2. Hermētiskums
Pārbaudiet, lai preces aprakstā būtu norādīts, ka pudelei ir hermētisks vāciņš, tas nozīmē, ka jūs varēsiet to nesāt somā, nebaudoties no ūdens izlīšanas.


Ieteikums Nr.3. Papildaksesuāri
Ja jūs iegādājaties dārgu pudeli, painteresējieties, vai veikals/ražotājs piedāvā iegādāties papildu aksesuārus maiņai. Būs ļoti nepatīkami, ja bojāta vāciņa dēļ nāksies iegadāties jaunu pudeli.


Ieteikums Nr.4. Vāciņš
Pievērsiet uzmanību vāciņam, tiek piedāvāti standarta un/vai sporta vāciņi. Bieži vien ražotāji piedāvā otru vāciņu kā papildu aksesuāru.
Standarta vāciņš: nepieciešams atskrūvēt, lai padzertos. Tā plusi ir tajā, ka tas praktiski gandrīz vienmēr ir hermētisks.
Sporta vāciņš: visbiežāk to nav nepieciešams atvērt, tam ir speciāla poga vai atvere, kura ļauj ātri padzerties. Piemērots sportistiem, autovadītājiem un maziem bērniem.

Ieteikums Nr.5. Materiāls
Pieņemiet lēmumu par materiālu.

Plastmasa
Mūsdienās visas plastmasa pudeles galvenokārt ražo no tritāna. Šī ir jauna uzlabota plastmasa, kas nesatur Bisfenolu A (BPA) un iztur temperatūru no -20 līdz +100 grādiem.
Plusi: viegla, patīkama cena.
Mīnusi: pat vislabākā plastmasa ir jāmaina pēc 1-2 gadiem.
Plastika pudeles Ecofit sortimentā: https://ecofit.lv/shop/eko-aksesuari/bpa-free-pudeles/

Tērauds
Svarīgi! Pudeles aprakstā ir jābūt norādītam tērauda veidam 18/10 (304). Tikai šis tērauda veids nepakļaujas rūsai un ir pilnībā neitrāls materiāls, kurš neizdala un neuzsūc nekādas smaržas.
Vienkārša tērauda pudele (bez termoefekta) ir viegla, gandrīz kā plastmasa.
Termopudele ir tikai nedaudz smagāka, jo tai ir dubultās sienas, kuras ilgāk saglabā dzēriena temperatūru.
Plusi: pilnīgi veselībai drošs, ilgs mūžs, izturīgs.
Mīnusi: nav.
Tērauda pudeles Ecofit veikalāhttps://ecofit.lv/shop/eko-aksesuari/terauda-udens-pudeles/
T
erauda termopudeleshttps://ecofit.lv/shop/eko-aksesuari/termopudeles/

Stikls
Plusi: pilnīgi dabīgs materiāls, neizdala un neuzsūc smakas/smaržas.
Mīnusi: var sasisties.
Ecofit piedāvā Equa stikla pudeleshttps://ecofit.lv/shop/eko-aksesuari/stikla-udens-pudeles/

Alumīnijs
Alumīnija pudeles ar savu vizuālo izskatu atgādina tērauda pudeles un piesaista ar zemo cenu. Tās bieži izmanto reklāmas aģentūras, lai uz tām drukātu uzņēmumu logotipus.
Alumīnijs ir mīksts materiāls, kurš viegli bojājas un deformējas, turklāt ir aizliegta alumīnija tieša saskare ar ūdeni un pārtiku, tādēļ alumīnija pudeļu iekšpusē ir aizsargājošs plastmasas slānis, kas viegli bojājas pudeli mazgājot.
Plusi: nav.
Mīnusi: viegli deformējas, var būt bīstams veselībai.


Mēs ceram, ka esam snieguši daudz informāciju pārdomām! 
Ja jums joprojām ir jautājumi, nāciet uz mūsu veikalu un mēs jums palīdzēsim izvēlēties IDEĀLU pudeli, atbilstoši jūsu vēlmēm un iespējām.

 

BACK TO TOP