Kā izvēlēties ideālu kafijas krūzi?

2 years, 9 months ago

Kādu krūzi vislabāk izvēlēties kafijas līdzņemšanai
Esat kafijas сienītājs un jums patīk iziet no mājas dzerot šo uzmundrinošo dzērienu? Var nopirkt kafiju vienreizlietojamā traukā, bet, ne vienmēr tuvumā ir vieta, kur var nopirkt garšīgu kafiju, turklāt šīs glāzītes un krūzītes – tas nav ekoloģiski!

Informācijai: ikdienu pasaulē tiek izmantotas miljoniem vienreizlietojamu kafijas glāzīšu, bet tikai 1% no tām reāli tiek pārstrādātas.

Tātad, lēmums ir pieņemts un jūs vēlaties iegūt sev skaistu daudzreizlietojamu kafijas krūzi. 

 

Krūzes tiek iedalītas divās kategorijās atkarībā no izmantošanas mērķa.

  • Parastās kafijas krūzes (plastmasas glāzītes aizvietojums).
    Tās jums būs ideāli piemērotas, ja jūs ielejot kafiju izejat no mājas, lai pastaigātos vai brauktu ar mašīnu. Tās ir ērtas un skaistas, taču tām ir mīnuss: tās nevar iemest somiņā. Tās nav hermētiskas un kafija var izlīt.
    Visbiežāk šai kategorijai pieder stikla, keramikas, bambusa un plastmasas krūzītes, retāk tērauda. Tāpēc, ja jums tas ir svarīgi, labāk veikalā uzreiz noskaidrojiet vai krūzīte ir 100% hermētiska.


  • Hermētiskas termokrūzes, termopudeles, termosi.
    Ja jūs visu darāt skrienot, jums ir vienmer aizņemtas rokas, tad šī krūze būs jūsu ideālais biedrs un draugs. To var iemest somiņā, automašīnas bagāžniekā, maisiņā un jebkur, kur vien var iedomāties. Kafija no tās neizlīs!!!!

Pēc kādiem parametriem vēl izvēlēties ideālo kafijas krūzi/ termosu.

TRAUKA AUGSTUMS.
Krūzes augstumam ir jābūt tādam, lai tā ietilptu zem jebkura kafijas automāta gan jūsu mājās, gan kafejnīcās. Lai cik dīvaini tas neliktos, daudzi ražotāji par to nemaz neaizdomājas un nopērkot skaistu, dārgu krūzi, var gadīties, ka liet kafiju tajā nāksies divos piegājienos -  vispirms no kafijas automāta parastā krūzē, bet pēc tām pārliet kafiju no tās jūsu skaistajā kafijas krūzē. Taču tas nav ērti!

TILPUMS.

Izvēloties krūzi, ievērojiet tādu svarīgu momentu, kā tilpums. 
Ja jūs jau zināt vietas, kur plānojat ieliet kafiju, pārbaudiet, kāda tilpuma dzērienus tur piedāvā. 
Vispopulārākais kafijas dzērienu tilpums ir 300-350 ml. 
Tāpēc, ja esat iecienījuši nevis vienkārši espresso un amerikano, bet late vai kapučino, padomājiet par tādas krūzes iegādi, kam tilpums ir 350 ml un vairāk. 

 

MATERIĀLS.

Krūzes no bambusa, plastmasas un nerūsējoša tērauda ir vieglas. 
Stikla vai keramikas krūzes, protams ir skaistas, bet ne pārāk praktiskas, jo ir smagākas, neka bambusa vai plastmasas un var saplīst, ja netīšam nokrīt. 

Ja vērtēsim, ņemot vērā ekoloģisko kritēriju, visdrošākie materiāli ir stikls un 304 (18/8) premium klases tērauds.

!!! Noteikti veikalā noskaidrojiet visu par tēraudu, no kura izgatavoti trauki (informācijai par materiālu jābūt redzamai uz iepakojuma vai etiķetes). Daži ražotāji izmanto lētu tēraudu ar piemaisījumiem, bet tas var kaitēt jūsu veselībai!

VĀCIŅŠ.
Tas ir ideāli, ja vāciņš ir izgatavots no plastmasas un ir aiztaisāms. Svarīgi ir pārliecināties, ka šī plastmasa nesatur toksisko A bisfenolu.
Vāciņš no mīksta silikona viegli uzsūc smaržas, turklāt no šī materiāla izgatavotu vāciņu nevar aizskrūvēt, tas vienkārši tiek uzvilkts virsū un neuzmanības gadījumā var viegli atvērties, aplejot jūs ar karstu, vai varbūt ne tik karstu, kafiju.

ĒRTUMS.
Pērkot krūzi, pārliecinieties, ka tai ir ērts rokturis vai silikona gredzens uz korpusa, kas ļaus jums to noturēt rokā neapdedzinoties. 
Šos drošības pasākumus var arī neievērot, ja aprakstā ir teikts, ka krūzei ir dubultās sieniņas. Šādu krūzi jūs varat neapdedzinoties turēt rokās un zināt, ka jūsu kafija diezgan ilgu laiku neatdzisīs.
Ja vēlaties krūzi ar rokturi, bet jūs to bieži izmantosiet automašīnā, tad pārliecinieties, ka rokturis netraucēs to viegli ievietot speciālajā glāzīšu nodalījumā.

 

Īsumā tie ir svarīgākie punkti, kas jums palīdzēs ideālās kafijas krūzes izvēlē!
Nu, un lai tālu nemeklēt, varat to iegādāties pie mums! Mēs jums palīdzēsim sameklēt vislabāko krūzi katrai dzīves situācijai. Mums ir kafijas krūzes no pasaules labākajiem ražotājiem.

 

https://ecofit.lv/shop/eko-aksesuari/kafijas-kruzes/

 

BACK TO TOP