Akupresūras paklājiņš. Informācija no A līdz Z.

3 years, 11 months ago

Eiropā masāžas paklājs ir viens no populārākajām precēm kategorijā „Veselība”. Milzīgais sortiments un cenu diapazons apmierinās jebkura pircēja vēlmes, bet kā tad izdarīt pareizo izvēli? Pamēģināsim jums detalizēti pastāstīt par visām detaļām.

Internetā ir sastopami daudz un dažādi nosaukumi: akupresūras paklājs, Kuzņecova aplikators, masāžas paklājs, akupunktūras paklājs. Visi šie nosaukumi attiecās uz vienu un to pašu preci – masāžas paklājs ar adatiņām. Darbojas ļoti vienkārši: liels adatu daudzums, kas piestiprinātas audumam, kairina ādas virsmu un uzlabo asins cirkulāciju, kas savukārt sekmē spazmu noņemšanu, limfas un toksīnu ātrāku izvadīšanu no organisma. Tas nozīmē, ka visiem paklājiem iedarbība ir vienāda, bet lūk materiāli un parametri var atšķirties.Pirmkārt jums vajag saprast, vai jūs vēlaties paklāju, spilvenu vai komplektu.

Spilvens

Ja masēt nepieciešams tikai kādu vienu nelielu zonu (krusti, galva vai kakls), tad var iztikt tikai aspilvenu. Tiem ir dažādas formas. Piemēram, spilvenu izstiepta rullīša formā var ērti izmantot kakla zonas masāžai kā arī masējot krustu zonu. Spilvenu, kam ir četrstūra (anatomiska) forma, ražotājs īpaši rekomendē, ja ir migrēna un galvas sāpes. Tāds spilvens masē ne tikai kaklu, bet arī skalpu.

 Paklājs.
Ja ir nepieciešama muguras un/vai kāju masāža, tad šajā gadījumā lieliski noderēs paklājs, kā īss, tā arī pagarināts.

Standarta paklāja garums ir no 45 līdz 65 centimetriem. Tāds paklājs noderēs, ja sāpes ir kāda noteiktā zonā.

Ja vakaros jums sāp kājas vai jūs nodarbojaties ar sportu, vēlams iegādāties garāko izmēru – meklējiet XL paklāja variantu (120-140 cm).
Masāžas laikā uz garā paklāja jūs varēsiet vienlaicīgi relaksēties no galvas līdz pat pēdām.

 

! Pievērsiet uzmanību.
Lai paklāja pārvalku varētu izmazgāt, tam ir jābūt tādam, lai varētu bez problēmām noņemt. Ja jūs neredzat uz paklāja pārvalka rāvējslēdzi vai velkro aizdari, tas nozīmē, ka pārvalku noņemt nevar un izmazgāt to jūs nevarēsiet. Bet tas ir jādara vismaz reizi gadā.


Materiāli un pildījumi
Kā dārgajām, tā arī ekonomiskajām akupresūras paklāju versijām apvalka materiāls visbiežāk īpaši neatšķiras – izmanto kokvilnu un linu.


Adatiņas parasti tiek izgatavotas no HIPS vai ABS plastika, abi plastika veidi ir pilnīgi nekaitīgi un neizraisa alerģiju, no tiem izgatavo LEGO, bērnu rotaļlietas un lielu daudzumu citu lietu un sadzīves priekšmetu. Tiek uzskatīts, ka HIPS plastiks ir mīkstāks, ABS - cietāks, bet masāžas kvalitāti tas nekā neietekmē.
Adatu forma arī var atšķirties, daži ražotāji izmanto apaļo standarta formu, daži izdomā un patentē savu atšķirīgo. 

Galvenā funkcija – punktu masāža un ādas virsējā slāņa kairināšana – ar to tiek galā jebkuras formas adatiņas.

Galvenā lieta, kas nosaka cenu, ir pildījums. Tas var būt kā mākslīgs (piemēram, porolons), tā arī no dabiska materiāla – kokosa šķiedra paklājam, griķi spilvenam.

 

Standarta izmēra komplekta cena ar porolona pildījumu parasti maksā aptuveni 40 euro, ar ekoloģisko pildījumu 100-120 euro.

Vērtējot pēc tā, cik tie ir droši - šie materiāli ir vienādi nekaitīgi cilvēka veselībai.

Kokosa pildījums ir cietāks, un, ja jūs plānojat izmantot paklāju uz mīksta divana, tad labāk iegādāties paklāju ar cietu pildījumu. Ja plānojat gulēt uz grīdas, tad pildījums var būt arī no porolona. Porolons vidēji kalpo 8-10 gadus. Tas ir nedārgs un brīvi pieejams, kuru nepieciešamības gadījumā var nopirkt par dažiem euro audumu veikalā.

 Eko-spilvenos parasti ir griķu pildījums, speltas graudi vai kokvilna.  Spilveniem ar griķu pildījumu ir vēl arī tāda funkcija kā termoterapija. No spilvena var noņemt adatu apvalku un sasildīt iekšējo maisiņu cepeškrāsnī, tāpat to var atdzesēt saldētavā. Tādā veidā kopā ar masāžu vienlaicīgi var mazināt sāpes no hematomām vai artrīta.

 

UZMANĪBU!

Ja jūs jau aptuveni nolēmāt kāds paklājs un spilvens jums ir vajadzīgs, tad veicot pirkumu noteikti pievērsiet uzmanību sekojošiem momentiem:

  1. Uz paklāja ir jābūt norādītam ražotājam un vēlams, lai šim ražotājam būtu mājaslapa internetā , kur tiktu norādīta pilna informācija par preci.
  2. Apvalkam ir jābūt noņemamam, lai to varētu izmazgāt.
  3. Adatiņām ir jābūt piestiprinātām audumam ar termopresi bez līmes izmantošanas. Termoprese – tas ir pilnīgi drošs variants, savukārt līmes var būt toksiskas un var izraisīt ādas iekaisumu. Lai pārliecinātos, ka paklājs ir drošs, var vienkārši to paostīt. Ja sajutīsiet jaut nelielu līmes smaku, tad labāk neriskēt.
  4. Ja jums ir tāda iespēja, tad pirms veikt pirkumu, pārbaudiet ar plaukstu adatu asumu. Mēs visi esam ļoti dažādi un tas, kas vienam ir par cietu, citam var likties pārāk mīksts.

 

Labu jums masāžu! ;)

Apskatīt paklājiņu sortimentu var šeit: Veikals

 

BACK TO TOP