Krosteipi (crosstape) mājas aptieciņā un ... kosmētikas maciņā

4 years, 2 months ago

Rudens un ziema - tas ir laiks, kad saaukstēšanās ir viena no veselības problēmām. Un viens no galvenajiem nepatīkamākajiem simptomiem ir aizlikts deguns.
Un galvenais jautājums kā atvieglot šo stāvokli neizmantojot pilienus, kas sašaurina asinsvadus un citus spēcīgus preparātus. 
Viena no efektīgākajām iedarbības  metodēm ir cross teips - lielisks palīgs katrā ģimenē.
Uzliekot cross teipu, jau pie pirmajiem aizlikta deguma simptomiem, jūs varat būtiski atvieglot elpošanu caur degunu sev un bērnam (tāpat var izmantot cross teipu kā profilaktisku līdzekli).

Protams, nevajag atteikties no ārsta apmeklējuma un medikamentu lietošanas, vienkārši teipu var/vajag uzlīmēt uzreiz, jau pie pirmajiem saaukstēšanās simptomiem un dot tiem iespēju sākt strādāt.
Teips darbojas cauru diennakti un neizraisa nekādas blaknes.
 
Kas tad ir cross teips?
Tas ir neelastīgs tīklveida teips, kas iedarbojas uz receptoriem un bioloģiski aktīvajiem ķermeņa punktiem. Eksistē 3 izmēru Cross teipi - A, B, C. Sejai parasti izmanto A izmēru, bet pašiem mazākajiem - bērniņiem līdz 3 gadu vecuma teipu var pārgriezt uz pusēm.
 
Vai var uzlīmēt teipu, ja nav speciālu iemaņu? 
Atšķirībā no vairuma medikamentu, ar teipošanu praktiski nav iespējams nodarīt ko sliktu. Galvenais, kas jums ir jāievēro - pareizi uzlikts teips nedrīkst radīt diskomfortu. Teips jāuzliek uz iepriekš notīrītas ādas.
 
Cik ilgi nēsāt un kā noņemt?
Ja teips nerada diskomfortu, to var nēsāt pat nedēļu, ja simptomi nav pārgājuši, pēc teipa noņemšanas var uzlīmēt nākamo (vēlams pirms nākamā teipa uzlikšanas uz dienu vai divām izdarīt pārtraukumu)
Noņemt teipu vajag uzmanīgi un lēnām, pieturot ādu, lai minimizētu ādas virsmas traumēšanu. Teipa noņemšanu  var atvieglot, ja to apstrādā ar jebkuru augu eļļu.
 
Lietošanas kontrindikācijas
1. Atvērtas brūces, svaigas rētas, onkoloģija, ādas slimības
2. Grūtniecas nedrīkst uzlikt cross  teipu tikai uz noteiktām zonām (nabas rajons, krusti)
 
Cross teipu lietošanas instrukcija iesnu vai rinīta gadījumā
Nepieciešami 3 (trīs)  A izmēra teipi. Uzmanīgi atdaliet teipu no papīra, sadalot to uz pusēm, paņemiet teipu aiz malas (cenšoties minimizēt kontaktu ar ādu). Pirmā aplikācija tiek fiksēta pieres daivas daļā (starp uzacīm). Otra - deguna blakusdobuma vienā pusē, bet pēdējo aplikāciju otrā pusē. (sk.fotogrāfiju)
 
Teipi ir drošs un universāls līdzeklis, kas noņem sāpes un nostiprina muskuļus. Tāpat teipu var izmantot, lai samazinātu grumbas un sejas ovāla uzlabošanai.
 
Oksana Petrova
Treneris, fasciālās plastikas un teipošanas speciālists. 
 Ja Jums ir interesanti uzzināt vairāk par teipu iespējām, parakstieties uz Oksanu sociālajos tīklos. Viņa vada ļoti interesantus seminārus par pašteipošanos. Ļoti iesakām!
 
Rakstā izmantoti materiāli no grāmatām: 
Harry Pijnappel, Medical taping concept, Руководство по медицинскому тейпингу, 2012
Olaf Kandt, CrossLinq Handbook, 2016
Клиническое руководство по кинезиологическому тейпированию под редакцией М.С.Касаткина и
Е.Е.Ачкасова, 2017.
 
NOPIRKT teipus var šeit:
 
 
BACK TO TOP